Jätehuolto Helistola Oy Logistikas Uutecnic Vahterus
Vakka-Suomen Voima Pyörä-Nurmi DSV Ysrs
VSP VSP pilkington OP Lounaisrannikko
Rakennus ÖLehtonen Mehiläinen Hartela
Etusivu » Uutiset » Kausi alkaa

Kilpailumääräykset 2019

1. Osallistumisoikeus

· Avoimet kilpailut
Osallistumisoikeus kilpailuihin on kaikilla amatööreillä, joilla on voimassa oleva jäsen- ja tasoituskortti tms.

· Sisäiset kilpailut
Osallistumisoikeus kilpailuun on kaikilla UGK:n jäsenillä, joilla on voimassa oleva jäsen- ja tasoituskortti.

 2. Kilpailuun ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan joko netin välityksellä (nexgolf.fi/ugk) tai caddie masterille.

Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy n. 1 ½ vuorokautta ennen kilpailun alkua. Tarkka ajankohta määritellään kilpailukutsussa. (Yleisesti: sunnuntain kilpailuun ilmoittautuminen päättyy edeltävänä perjantaina klo 23:00.)

3. Jälki-ilmoittautuminen

Kilpailuun voi jälki-ilmoittautua, jos lähdöissä on vapaita paikkoja. Jälki-ilmoittautumismaksuna lisätään normaaliin kilpailumaksuun 5,00 e.

4. Ilmoittautumisen peruuttaminen tai poisjäänti

· Ennen ilmoittautumisajan loppumista
Ilmoittautumisen voi vapaasti peruuttaa.

· Ilmoittautumisajan päätyttyä
Jos pelaaja peruuttaa kilpailuun osallistumisensa, tulee hänellä olla hyväksyttävä syy poisjääntiin (esim. vallitseva säätila ei ole hyväksyttävä syy). Jos hyväksyttävää syytä ei ole, maksaa hän sanktiona kilpailumaksun. Jos pelaaja on ilmoittautunut jälki-ilmoittautuneena ja hän jää pois ilman hyväksyttävää syytä, peritään sanktiona kilpailumaksu ja jälki-ilmoittautumismaksu. Peruuttaminen tulee tehdä ennen kilpailun alkua.

· Poisjäänti
Pelaajan jäädessä pois kilpailusta ilmoittamatta peritään häneltä kilpailumaksu. Vastaavasti jälki-ilmoittautuneelta pelaajalta peritään kilpailumaksu ja jälki-ilmoittautumismaksu. Toistuva poisjäänti johtaa määräaikaiseen kapteenin asettamaan kilpailukieltoon.

5. Lähtöluettelo ja kilpailun tulokset

Avointen ja seuran sisäisten kilpailujen lähtöluettelot ja tulokset julkaistaan internetissä (www.ugk.fi ja nexgolf.fi/ugk).

Lähtöluettelo julkaistaan viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä klo 13:00. Tulokset julkaistaan välittömästi kilpailun päätyttyä.

6.Sarjat kilpailuissa

Kunkin kilpailun sarjajako ilmoitetaan kilpailukutsun yhteydessä.
Jos sarjassa on enintään kymmenen osallistujaa, voidaan se yhdistää toisen sarjan kanssa.

7. Kilpailumaksu

Yleisissä kilpailuissa noudatetaan pääsääntöisesti seuran hallituksen vahvistamaa hinnastoa. Tarkka hinta ilmoitetaan kilpailukutsussa.

8. Tasatulokset

· Tasoituksellinen kilpailu
Ensimmäisenä kriteerinä slope ja toisena pienemmin tasoituksin (tarkka tasoitus) pelaava pelaaja sijoittuu paremmin.

· Scratch-kilpailu
Matemaattisen menetelmän mukaan. Mestaruuskilpailuissa voittaja ratkaistaan jatkorei’in. Jatkoreiät ovat pelattavassa järjestyksessä mainittuna 1, 18, 1, 18 jne. Tulos katsotaan reikä kerrallaan.

Kaikissa tapauksissa määritettäessä viimeisten reikien järjestystä noudatetaan tuloskortin mukaista järjestystä, huolimatta siitä, miltä reiältä pelaaminen on aloitettu.

9. Hidas pelaaminen

Jos pelaaja rikkoo sääntöä 5.6 (Tarpeeton viivyttely, Hidas peli) lyöntipelikilpailussa, saa hän ensimmäisestä rikkomuksesta lyönnin rangaistuksen, toisesta rikkomuksesta kahden lyönnin rangaistuksen ja kolmas rikkomus johtaa pelistä sulkemiseen. Kun pelaajalla on lyöntivuoro, hänellä on 40 sek aikaa suorittaa lyöntinsä.

10. Kilpailun johto ja tuomari

Kussakin kilpailussa on etukäteen nimetty kilpailunjohtaja, sekä mahdollinen kilpailun päätuomari. Mikäli päätuomaria ei ole nimetty, toimii kilpailunjohtaja myös päätuomarina. Kilpailunjohtaja voi nimetä avukseen tarvittavan määrän lähettäjiä sekä päätuomaria avustavia tuomareita.

11. Alkoholi ja doping

Alkoholin käyttö yleisissä kilpailuissa on ehdottomasti kielletty. Säännön rikkominen johtaa kapteenin määräämään kilpailukieltoon.

Dopingin osalta noudatetaan Suomen Golfliiton sääntöjä ja määräyksiä.

12. Alle 13-vuotiaat

Kaikki alle 13-vuotiaat pelaavat kilpailuissa punaiselta tiiltä tasoituksesta riippumatta.

13. Muuta

Kunkin kilpailun osalta kilpailutoimikunta voi antaa määräyksiä, jotka lisäävät ja/tai tarkentavat edellä mainittuja määräyksiä tai kumoavat ne.